botaonline

botaonline

Ahad, 31 Julai 2011

HARI ITU DALAM SEJARAH : PROJEK MEE SEGERA UMNO / BN

Assalamualaikum wm. wbr.,apabila saya terlihat photo ini teringat saya photo yg saya ambil ini dua minggu sebelum pernamaan calon pilihanraya kecil bagi kerusi Parlimen Bukit Gantang kira-kira tiga tahun lalu.

Gambar yg saya ambil ini mungkin tidak nampak jelas kerana waktu gambar ini diambil,ketika itu hujan lebat melanda kawasan itu.Kawasan tempat saya ambil gambar ini ialah pekan Simpang di dalam parlimen Bukit Gantang.

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA UCAPAN IKHLAS DARI WARGA KERJA BOTAONLINE

Jumaat, 29 Julai 2011

Najib PM Terakhir Umno

Dari JalanTelawi.com
Oleh Hasmi Hashim

“Negara ini sebenarnya selama 50 tahun diperintah oleh golongan bangsawan”.

~ A. Samad Said, Sasterawan Negara.

Ketika orang berdedai-dedai turun ke jalan raya dengan si tua kelaparan, anak muda tak berpekerjaan, bayi kesejukan kala malam dan satu-satunya harapan politik terakhir ialah berdemontrasi, Saif al-Islam Gaddafi bergilir ditemuramah wartawan dari ruang Istana Presiden.

Saif, 39, adalah anak kedua Presiden Libya, Muammar Gaddafi. Babak-babak ini berlaku hanya beberapa bulan sebelum di Kuala Lumpur, demonstrasi bersejarah 9 Julai lalu terjadi—Bersih 2.0.

Khamis, 28 Julai 2011

BIOMETRIK BUKAN JALAN PENYELESAIAN SEBENAR

Cadangan SPR untuk menggunakan kaedah biometrik bagi menyelesaikan isu pengundi hantu dan pengundi bertindih bukan jalan penyelesaian yg sebenar.Pakatan Rakyat sendiri menolak sekeras-kerasnya pengunaan kaedah itu.hanya segelintir sahaja yg ada kepakaran dalam menyelengarakan biometrik ini malahan ia akan terdedah kepada manipulasi pihak yg mengendalikanya.

Rabu, 27 Julai 2011

WILLIAM BOURDON PEGUAM TERKENAL DUNIA TETAPI TELAH DIUSIR DARI NEGARA INI

Peguam dari Perancis yg mengendalikan kes Scorpene,kes berprofil tinggi yg menglibatkan pemimpin tertinggi negara kita ini,William Bourdon adalah seorang peguam yg terkenal dalam mempertahankan hak asasi manusia dan mangsa-mangsa janayah kemanusian.

NAK SERAH SURAT KEPADA PM PUN DITANGKAP - INILAH PM YANG BERSELOGANKAN RAKYAT DIDAHULUKAN

Selasa, 26 Julai 2011

POLIS TOLAK POLIS PENYOKONG BERSIH YG KENA CEKUP

LIRIK LAGU : BERSIH - KUMPULAN LIBANGLIBU

Bangun wahai anak muda
Buktikan kuasa ditangan kita
Kita rakyat satu Malaysia
Adalah Raja yang sebenar!!

Ayuh teman bangkit bersama
Mari berjuang berhimpun semua
Hanyunkan langkah anak muda
Menuju kita ke jalanraya ….

Bersih!!!
Bersih….Bersih…Bersih
Bersih bersih

Senarai Pengundi harus bersih
Dari setan dan hanturaya
Muliakan demokrasi tercinta
Untuk rakyat satu Malaysia

Lawan. Lawan . lawan tetap lawan!!

Bangkit terus bangkit rakyat
Bersih negara dari rasuah
Moga anak cucu kita
Tidak akan jadi parah

Parah ..Parah!!!
Parah ..Parah!!!

Cakap tak serupa bikin
Rakyat dah mula naik angin
Kapla najib dan pusing
Rosmah dah nak tertonggeng

Tongeng..tongeng….!!1
Tongeng..tongeng….!!1

solo

Kita mahu Bersih
Bersih segala gala
Bukan cuma retorik
Rakyat jadi getik

Getik getik
Getik getik

Bangun wahai anak muda
Buktikan kuasa ditangan kita
Kita rakyat satu malaysia
Adalah Raja yang sebenar!!

Lagu & Lirik :JW
Studio Rakaman :Real Metallers StudioLirik lagu ini dibawakan khas untuk perhimpunan bersih dan sewaktu dengannye...ate hayati ler liriknye dengan penuh syahdu...heheheheeee

Isnin, 25 Julai 2011

PEMIMPIN PAS CUKUP PROFESSIONAL BERBOHONG - ZAHID HAMIDI


Tuduhan Zahid HAMIDI terhadap pemimpin PAS dengan mengatakan bahawa pemimpin PAS cukup professional dalam berbohong amatlah biadap.

Bukankah Mohd Sabu bersedia berjumpa di mahkamah untuk menjawab segala tuduhan polis mengatakan beliau berbohong? Apakah Zahid juga bersedia ke Mahkamah terhadap pembohongan belaiau di tahun 2009 dulu?

SUASANA PERHIMPUNAN PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT BERSAMA RAKYAT DI STADIUM PERAKMasih teringat sewaktu Pakatan Rakyat mengambil alih tampuk pemerintah negeri Perak dari Barisan Nasional lebih 3 tahun lalu.Diwaktu itu rakyat datang beramai-ramai bukan untuk menonton bolasepak,tetapi hadir untuk mendengar ucapan dari Menteri Besar pilihan rakyat dari Pakatan Rakyat iaitu Dato' Seri Nizar Jamaluddin dan beberapa lagi Menteri Besar dan Ketua Menteri dari negeri-negeri yg telah ditawan oleh Pakatan Rakyat yg turut sama hadir.

Diwaktu itu puluhan ribu yg hadir terdiri daripada pelbagai kaum,melayu,cina,india telah bersama-sama hadir.Rakyat telah memberi sokongan dan mandat kepada Pakatan Rakyat sehingga dapat menawan Perak buat pertama kali dalam sejarah.

Menyingkap kembali semasa perhimpunan di Stadium Perak itu apabila dilihat rakyat yg hadir ketika itu amat gembira dengan kehadiran kerajaan baru diberi mandat yg bukan dari Barisan Nasional.Kesan dari penyatuan 3 parti iaitu PAS,PKR dan DAP di bawah satu pakatan iaitu Pakatan Rakyat.Hubungan kemesraan diantara kaum mula ada.

Sebelum ini pun kita mungkin tidak pernah atau kurang melihat masyarat cina dan india hadir ke majlis-majlis seperti ini akan tetapi apabila Pakatan Rakyat memerintah sudah ramai yg menghadirinya,bukan sahaja majilis di stadium Perak ini tetapi diri siri ceramah-ceramah yg dianjurkan oleh PAS,PKR mahupun DAP pelbagai kaum sama-sama hadir untuk mendengar amanat-amanat dari pemimpin Pakatan Rakyat.Ini menunjukkan sokongan pelbagai kaum kepada Pakatan Rakyat sudah bertambah dan matlamat untuk menawan Putrajaya dalam PRU ke 13 nanti akan menjadi kenyataan jika sokongan rakyat dari pelbagai kaum makin bertambah.

Ahad, 24 Julai 2011

Ciri-Ciri laki-laki Sholeh dan Ciri-Ciri Wanita sholehah (by : akhi, Muhammad al islam)

* Ciri-Ciri Wanita sholehah :


1. Menjaga Sholatnya dan akhlaknya,

2. Menutup auratnya dengan benar dan tak berpakaian sempit(ketat),

3. Menjaga kehormatannya,

4. Pemalu (malu berbuat buruk),

5. Menjaga mulutnya dari Ghibah (bergosip) & fitnah,

6. Tidak banyak bicara,

7. Jarang keluar rumah kecuali darurat.


* Ciri-Ciri laki-laki Sholeh :


1. Menjaga Shalatnya, dan sering jama'ah dimasjid,

2. Tidak beperangai kasar(tidak suka berbicara kotor,kasar, Tapi sangat sopan dan santun),

3. Bertanggung jawab,

4. Mengerti ilmu agama,

5. Tidak suka berkhianat(setia),

6. Mencintai keluarganya.

By : Muhammad al islam

♥ MARI JADI ORANG BAIK ♥
♥ Follow twitter @QuranDansunnah

Sabtu, 23 Julai 2011

TEGURAN SEORANG SERIKANDI ISLAM KEPADA PEMUDA-PEMUDA ISLAM YG LEMAH

Renungkanlah kata-kata Serikandi Islam ini kepada pemuda-pemuda Islam:

قَالَتِ الشِّفَاءُ ابْنَةُ عَبْدِ اللَّهِ، وَرَأَتْ فِتْيَانًا يَقْصِدُونَ فِي الْمَشْي وَيَتَكَلَّمُونَ رُوَيْدًا، فَقَالَتْ: مَا هَذَا؟ فَقَالُوا: نُسَّاكٌ، فَقَالَتْ : كَانَ وَاللَّهِ عُمَرُ "إِذَا تَكَلَّمَ أَسْمَعَ، وَإِذَا مَشَى أَسْرَعَ، وَإِذَا ضَرَبَ أَوْجَعَ، وَهُوَ النَّاسِكُ حَقًّا".

Berkata Syifa’ Binti Abdullah setelah dia melihat pemuda yang berjalan secara lemah dan bercakap secara perlahan dengan katanya siapa mereka ini? Mereka berkata : Kami adalah golongan ahli ibadah.

Lalu Syifa’ berkata: “Umar Al-Khattab demi Allah merupakan seorang yang, apabila dia bercakap, tajam sekali ucapannya. Apabila dia berjalan, laju sekali langkahnya, Apabila dia memukul, perit sekali pukulannya, tetapi dialah yang paling hebat ibadahnya berbanding kalian”.

Itu teguran daripada seorang serikandi Islam pada zaman tersebut kepada pemuda-pemuda Islam yang lembik longlai

Wallahu'alam...

UMMI HAFILDA SERANG PERAK?


Untuk memastikan UMNO terus menerajui Kerajaan negeri Perak, mereka akan membawa seorang saksi penting liwat 1, iaitu Ummi Hafelda bagi memanaskan politik Negeri Perak yang telah lesu selepas rampasan kuasa oleh UMNO-BN.

Adalah difahamkan UMMI akan berceramah dalam siri serangan ke atas Pakatan Rakyat pada 25 Julai ini di Dewan Orang Ramai Batu 16, Ayer Tawar.

Sebelum ini, Dato' Mahfuz Omar telah datang berceramah di Kg. Batu 17, dengan mendapat sambutan yang luar biasa.

Ayer Tawar adalah termasuk di dalam DUN Pengkalan Baru yang dimenangi oleh UMNO dengan majoriti 14 undi sahaja. Kedudukan UMNO yang goyah ini menyebabkan pimpinan mereka berusaha keras membawa musuh-musuh Anwar bagi memastikan orang-orang Melayu tidak menambahkan sokongan mereka kepada Pakatan Rakyat.

Masyarakat setempat mahu melihat sejauh mana hujah-hujah Ummi dapat mempengaruhi pengundi atas pagar atau hujah beliau akan menyebabkan pengundi atas pagar beralih menyokong Pakatan